Senioren

Voor senioren is de Noordoostpolder een mooie omgeving om te wonen. Er zijn veel confortabele woningen en apartementen dichtbij alle belangrijke voorzieningen. Bekijk het woningaanbod van Emmeloord.

Als u vervolgens uw droomhuis heeft gevonden kunt u bovendien voor een zeer scherp en vast tarief een aankopende makelaar in de hand nemen. Voor meer informatie en het tarief ga naar onze aankooppagina.

Ook zijn er in de Noordoostpolder heuse plannen voor een seniorenstad. De provincie, gemeente en woningcorperatie Mercatus hebben ingestemd met zijn plannen voor een buurt die helemaal is afgestemd op bewoners van 55 jaar en ouder.

Nieuw Schokland, zoals de stad gaat heten, wordt gebouwd op een nieuw te ontwikkelen woon- en recreatiegebied in de buurt van het dorp Nagele. Er komen ongeveer 2000 koop- en huurwoningen in diverse prijsklassen. Daarnaast worden er ook een sport- en ontspanningscentrum, een zorgcentrum, een golfbaan en een jachthaven gebouwd. Een winkelcentrum is eveneens voorzien, al weet Sievers nog niet of dat in de seniorenstad of bij Nagele gaat komen.

De architect zegt dat de nieuwe stad helemaal gaat voldoen aan de wensen van de toekomstige bewoners. Nieuw Schokland is ontwikkeld in samenspraak met ongeveer veertig senioren uit de Noordoostpolder. Tijdens verschillende workshops hebben zij bepaald aan welke eisen en wensen deze speciale woonomgeving moet voldoen. Met deze gegevens zijn wij gaan ontwerpen.''

Een seniorenstad maken van Nagele. Directeur Ton Beurmanjer van Mercatus in Emmeloord ziet er wel brood in. Een plek waar de ouderen ongestoord kunnen genieten van de ruimte, maar waar zelfredzaamheid voorop staat.